Hakkımızda

Derginin Sahibi: Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı Adına Prof. Dr. Şafak NARBAY

Derginin Tam Adı: Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Derginin Kısaltması: SHD

Derginin İngilizce Adı: The Sakarya Journal Of Law

Derginin İngilizce Kısaltması: The SJL

ISSN: 2147-768X

Yayıncı: Seçkin Yayıncılık A.Ş.

ÖNEMLİ NOT:

Dergimize 1 Temmuz 2022 tarihinden sonra gönderilen makalelerde atıflar ve kaynakçalar  İSNAD 2. Edisyon Dipnotlu versiyonuna göre yapılmalıdır. Söz konusu şartı taşımayan makaleler değerlendirmeye alınmayacaktır.

İSNAD 2. Edisyon - Dipnotlu Online Kılavuz'a  aşağıdaki adresten erişilebilir.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi (SHD), 2013 yılından itibaren yayınlanan ve ULAKBİM TR DİZİN tarafından taranan hakemli bir dergidir.

Dergimiz Temmuz ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki sayı olarak yayınlanmaktadır.

Makale kabulleri yalnızca DergiPark üzerinden yapılmaktadır.

Dergimize gönderilecek makaleler hazırlanırken SHD Yayın İlkelerinin detaylı şekilde incelenmesi önem taşımaktadır.

Gönderilen makaleler, kör hakemlik sistemiyle incelenmekte ve  en az iki hakemin olumlu görüşü sonrasında yayınlanmaktadır.

2018 yılı öncesinde yayınlanan sayılara Jurix veritabanı üzerinden erişim sağlanabilir.